Language NLFR

Uitzonderlijk geopend tijdens het autosalon op zondag 15, 22 & 29 januari

7 in 2017

Volgend jaar geeft Opel vol gas in alle voertuigcategorieën. ‘7 in 17’ is de naam van het modeloffensief met zeven premières in 2017. Nooit eerder in zijn lange geschiedenis heeft Opel zoveel nieuwe modellen voorgesteld in één kalenderjaar.

Met de Ampera-e maken we elektrische mobiliteit geschikt voor dagelijks gebruik. De Insignia van de tweede generatie wordt gekenmerkt door een nieuwe elegantie, een lager gewicht en een atletische uitstraling. En met de gloednieuwe crossovers in de B- en C- segmenten, breiden wij onze portfolio uit in een cruciale markt, wat onze groei een voelbare extra stimulans zal geven.

Het modeloffensief ‘7 in 17’ in zeven stappenOpen Insignia Grand Sport

Opel heeft de Insignia Grand Sport alles gegeven wat een berline uit de middenklasse nodig heeft om een verbeterde voertuigdynamiek en een meer wendbaar rijgedrag te garanderen. De nieuwkomer is tot 175 kilogram lichter in vergelijking met zijn voorganger, wat uiteraard de wegligging en de rijprestaties ten goede komt. De atleet is 29 millimeter lager dan zijn voorganger, de spoorbreedte is met 11 millimeter toegenomen, de overhangen voor- en achteraan werden aanzienlijk gereduceerd en de wielbasis is nu 92 millimeter langer. Dat geeft meer stuurstabiliteit bij hoge snelheden. Het verder verfijnde FlexRide-chassis past de schokdempers, de stuurinrichting en de aandrijving aan, ofwel automatisch, ofwel via de instelbare modi ‘Standard’, ‘Sport’ en ‘Tour’.

Opel Grandland X

De nieuwe Opel Grandland X is zowat de grote broer van de Opel Crossland X. Beide volledig nieuwe crossovermodellen (CUV’s) worden gelanceerd in 2017 en combineren de stoere look van een SUV met een uitstekende rijdynamiek. De Grandland X past perfect bij de hedendaagse actieve levensstijl, met zijn onmiskenbare alleterreinkarakter, de verhoogde zithouding, de goede zichtbaarheid rondom, het comfort bij het in- en uitstappen en de grote bagageruimte. De styling combineert op slimme wijze robuustheid met elegantie, terwijl het interieur heel wat comfort biedt dat gekoppeld wordt aan een hoge mate van gebruiksgemak. De Grandland X vergroot het reeds uitgebreide aanbod van Opel in de bijzonder populaire compacte klasse, waar hij zich aansluit bij de succesvolle Astra – Auto van het Jaar 2016 – en de onlangs gelanceerde Zafira.